zondag 10 december 2017

Onderzoekend leren !

Ook onze jongste kleutertjes leren in hun klasje elke dag weer nieuwe dingen bij...
Al spelende en al onderzoekend leren ze nieuwe woorden, nieuwe technieken, nieuwe spelletjes, ...
Toen het stilaan tijd werd om ons schoentje te gaan zetten voor de komst van de sint, mochten alle kleuters hun eigen schoentje meebrengen. We gingen deze schoentjes verven en versieren zodat ze zeker zouden opvallen als de sint bij ons thuis op bezoek zou komen.
Maar eerst gingen we de schoenen passen...Welke waren te groot ? Welke waren te klein ? Zijn er schoenen met veters of hebben we ook schoenen met ritsen ?






Toen we de dag nadien in de klas kwamen zagen we dat ook Jules onze schoenen had gepast ! Hij was er zelfs mee gaan buiten spelen...Oh nee ! Onze schoenen vol modder en gras ! Wat moeten we nu doen ? Zo kunnen we onze schoen toch niet verven ? Gelukkig had onze bijtjes wel een idee ! Als we nu eerst onze schoenen wassen ? Dan zullen ze vast en zeker proper zijn nadien ! Maar hoe gaan we onze schoenen wassen ? Met water en zeep natuurlijk !!! Veel spetteren en spatten maar vooral veel plezier met het wassen van de schoentjes !                                                                                        








Onze schoenen waren dan wel proper gewassen maar nu kunnen we ze nog steeds niet verven want ze zijn nog nat ? Hoe krijgen we onze schoenen snel droog ? Door buiten te zetten ? Op de verwarming te plaatsen ? Gewoon op de kast te zetten of door ze aan de draad te hangen ? Tijd voor een onderzoekje !!










Na 2 dagen waren al onze schoenen droog ! Eindelijk konden we aan de slag om onze schoentjes te verven en te versieren !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten